Brain relief -menetelmä

BR kulmakarvat laajempi Sonja
Uusi Suomessa kehitetty Brain Relief –terapia on yhdistelmä vuosituhantisia aasialaisia ja suomalaisia kosketus- ja energiahoitotekniikoita ja uusia oivalluksia. Hoito tarjoaa rasittuneille aivoille keitaan keskellä pitkäaikaista, katkeamatonta stressiä ja mahdollisuuden hetken hengähtämiseen.
Brain Relief –hoito parantaa hapensaantia ja aktivoi hermoratoja erityisesti päässä ja ääreisraajoissa. Keskeisimpänä tavoitteena on kuitenkin syvä rentoutuminen. Se tapahtuu aktivoimalla mielihyvää ja rauhoittumista edistävien välittäjäaineiden kuten oksitosiinin tuotannot kehossa täsmäkosketuksen avulla. Samanaikaisesti vähennetään maksimaalisesti stressihormoni kortisolin tasoa.

Brain relief on suhteellisen helppo oppia aloitustasolle (vaikka sinulla ei olisi mitään aiempaa hoitokokemustakaan). Etäopiskelun ja lähipäivien jälkeen voit aloittaa maksullisten hoitojen tekemisen ja saat tukea ja vinkkejä markiinointiin. Erityisesti ennen shiatsua, vyöhyketerapiaa, lymfaa tai muuta ”lempeää” hierontaa tehneelle Brain relief on jopa helppo oppia.

Koska menetelmä on musiikkiin erityisellä tavalla integroitua ”sormibalettia”, myös pianonsoittaja oppii ilmeisen nopeasti tämän hoitomuodon! Vähintään sitkeällä harjoittelulla kaikki tulevat mestariksi, tästä on jo kokemusta. Aloitusvaiheessakin asiakkaiden kommentit ovat yleensä myönteisiä ja koulutuksessa varmistetaan, ettei aiheuta mitään uhkaa tai vahinkoa hoidettavalle, koska kosketushoito on lähtökohtaisesti hellävaraista.

Hoitotilanne

Hoidettava on hoitopöydällä selällään koko hoidon ajan, jotta rentoutumisefekti maksimoituu. Hoito on suunniteltu tehtäväksi ilman rasvoja, joten hoidettava voi olla hoidossa normaali sisävaatteissa, käsivarret mielellään paljaana ja sukkien on hyvä olla ohuet. Isot korvarenkaat, kaulaketjut ja rannerenkaat pyydetään ottamaan pois hoidon ajaksi.

Hoito kohdistuu päähän, kasvoihin, hartian ja niskan seutuun, käsiin ja jalkoihin. Hoito-otteisiin kuuluvat painallukset, venytykset, koputukset sekä pyörittävät, hankaavat, pöyhivät ja rapsuttavat otteet, joista monet ovat erityisen hitaita ja lempeitä.
Hoidon aikana asiakas on samassa asennossa selällään maaten tavallisissa sisävaatteissa. Hoitoon kuuluu tarkkaan valittu musiikki, mutta hoidettava voi halutessaan toivoa hiljaisuutta, jos se rentouttaa paremmin. Varsinaisen kosketushoitojakson aikana hoitaja ei puhu hoidettavalle.

Varsinainen hoito kestää noin 50 minuuttia ja on hyvä  varata tunti asiakaskäynnille (asiakkaiden ei tule nousta pöydältä nopeasti syvän rentoutumistilan vuoksi). Kolme hoitokertaa noin viiden viikon sisällä on todettu tuovan jo pysyviä hoitovaikutuksia asiakkaille, jotka kärsivät kroonisista vaivoista ja joilla ensimmäinen hoito helpotti niitä.

Haittavaikutuksia hoidosta ei ole vielä todettu muuta kuin että auton ajokyky saattaa heikentyä pariksi tunniksi välittömästi hoidon jälkeen.

Uni ja muisti kadoksissa?
Nykyelämässä monen kehossa stressihormonitaso on hälyttävän korkealla. Aivot kärsivät katkeamattomasta ja ylisuuresta stressitilasta. Lopputulos näkyy monenlaisena kehon vaivana. Liiallinen kortisolimäärä kehossa haittaa erityisesti muistia. Muistin toimintakyky voidaan tässä tapauksessa palauttaa laskemalla kortisolitasoa käynnistämällä kehon oma rauhoittumisjärjestelmä erityisesti oksitosiinin avulla.
Pitkäaikaisen stressin vuoksi muisti takkuaa, mieli voi olla maassa ja virkeys kadoksissa ja väsymys on jatkuvana vieraana. Brain Relief –terapia on osoittautunut monelle hoidettavalle tieksi saada aivoille hengähdystauko ulkopuolisen avustuksella, kun omat keinot eivät enää riitä. Hälytysmerkkinä tarpeelle ovat usein esimerkiksi univaikeudet. Aivojen on vaikea selvitä stressistä pidempään, jos niiden tärkeä yöllinen palautumisjakso on pysyvästi häiriintynyt.
Mitä välittäjäaineita aktivoidaan Brain Relief –hoidossa?
Endorfiinit eli endomorfiinit ovat kehon itsensä tuottamia välittäjäaineita, hormoneja jotka vaikuttavat keskushermostossa. Niiden avulla kipu vähenee ja mielihyvä lisääntyy. Kehoa rasittavat tilanteet aktivoivat endorfiinin erityksen, jotta kipukynnys nousee. Endorfiini on opittu tuntemaan runners high –ilmiössä, joka koukuttaa juoksemaan. Mutta elimistö tuottaa endorfiineja myös levon aikana keskellä yötä ja rentouttavassa kosketushoidossa ja oksitosiini aktivoi endorfiinituotantoa. Brain Relief –hoidon aiheuttama pysähtymisen ja totaalisen hyvänolon tunne on osaltaan endorfiinien aiheuttama.
Dopamiini on ´toimintahormoni´, joka parantaa aivojen kykyä keskittyä käsillä olevaan tehtävään ja auttaa ihmistä toimimaan järjestelmällisesti ja organisoidusti. Hoidon jälkeen on raportoitu parantuneesta kyvystä tehdä päätöksiä pitkään hautuneeseen asiaan. Myös unien näkeminen, niiden muistaminen ja selkeyttä tuova vaikutus on lisääntynyt monelle välittömästi hoidon jälkeen.
Kolmas ja tärkein Brain Relief –hoidossa haviteltu hormoni ja aivojen välittäjäaine on oksitosiini. Se on keskeinen kehon rauhoittumisjärjestelmän kannalta. Tietynlaisessa kosketuksessa vapautuu kehoon paljon oksitosiinia, ja se saa aikaa fysiologisen rauhoittumisreaktion. Samanaikaisesti kehon hälytystilaa ylläpitävä stressihormoni vähenee. Hoidon jälkeen asiakkaat ovat raportoineet nopeammasta nukahtamisesta, syvemmästä unesta ja virkeämmistä aamuista. Samoin moni kuvaa hoidon jälkeistä laajentuneen tajunnan tunnetta ja pitkiäkin aikoja kestävää mindfulness-tilaa ja mielen jäsentymistä selkeämmäksi.
Oksitosiini on sosiaalisiin tilanteisiin liittyvä pelon lieventäjä. Se lisää luottamusta toisiin ihmisiin ja antaa rohkeutta sosiaalisiin tilanteisiin. Miehillä tehdyssä tutkimuksessa oksitosiinin anto lisäsi miesten empaattisuutta samalle tasolle kuin se oli naisilla ilman oksitosiinin antoa (Hurleman ym. 2010). Oksitosiinin on havaittu vähentävän myös ahdistusta.
Brain Relief -hoidon jälkeen on saavutettu myös esiintymisjännityksen vähentymistä, levottomien jalkojen oireiden lieventymistä ja ajatusten selkeytymistä. Yleensä pysyvämpään helpotukseen on tarvittu kolmen hoidon sarja.
On hyvä painottaa, että Brain Relief -hoidon tulokset ovat hyvin yksilöllisiä ja samallakin henkilöllä kulloisestakin elämäntilanteesta riippuvaisia ja hoidon testaaminen on vielä alkuvaiheessaan. Syvä rentoutuminen hoidon aikana on kuitenkin yhteistä kaikille hoidettaville.

Hoito muuten lähinnä virkistää, ei niinkään uneta, vaikka usein unensaanti illalla helpottuu. Siksi sitä voi tarjota myös työpaikoille kannettavan pöydän avulla. Kovin stressaavaa työtä ei kylläkään suositella välittömästi hoidon jälkeen.

 

Kommentti koulutetulta Brain relief -hoitajalta, Maija Siilimäeltä:

”Etsin uusia, rentouttavia hoitoja asiakkailleni. Brain Relief-hoidosta kertovilla sivuilla innostuin:
Tämä on saatava valikoimiin! Pääsin koulutukseen ja koin harjoitushoito-asiakkaana jo pienessä
hetkessä hoidon tehon. Vaivuin ihanaan, unenomaiseen horrokseen ja kuitenkin tunsin koko ajan, kuinka minua hoidettiin. Koulutuksessa meille neuvottiin liikkeet todella huolella ja jokaista
yksilöllisesti opettaen. Kotiharjoittelu pääsi alkuun.

Ensikommentit asiakkailta olivat että, "tää on niin ihanaa!" Ja miksi ei olisi, kun myös itse nautin
suunnattomasti hoidon tekemisestä ja sen aikana soivista kappaleista. Tähän hoitoon huolella
valittu taustamusiikki ja yhteen sovitettu liike toimivat vastustamattomasti. Hoito todella antaa
asiakkaalle mielihyvää ja syvän rauhoittumisen kokemuksen.

Olen onnellinen kun saan tarjota asiakkailleni hyvää oloa tämän hoidon kautta. Asiakkaat kertovat,
kuinka eivät ole onnistuneet missään hoidossa katkaisemaan ajatustulvaansa. Tällä hoidolla se on
toteutunut! Arkiset mietteet väistyvät syvän rentoutumisen tieltä. Palaute seuraavalla kerralla on
ollut yhtä kannustavaa. Parempaa nukkumista ja päänsäryn helpottamista. Näitä hoitoja asiakkaat haluavat jatkaa, koska nämä tarjoavat lepoa sekä keholle että mielelle!”

Näyttökuva 2018-06-06 kello 13.43.56