Hyvinvointimatkani Brain Relief -hoidon maailmaan

Kirjoittaja, pohjanmaalainen Leena Ylikoski on tehnyt löytöretken eri hoitomuotojen aavalle merelle löytääkseen autuaan keitaan ilman stressin kurimusta. Hän on perehtynyt myös Brain Reliefiin ja kertoo kokemuksistaan.

Jo varhaisessa aikuisuudessa kiinnostuin ihmisen mielen ja kehon yhteydestä, hyvinvoinnista ja siihen joko myönteisesti tai kielteisesti vaikuttavista asioista. Tämä mielenkiinto on säilynyt läpi aikuisuuden tähän hetkeen asti. Olen ollut löytöretkellä mielen ja kehon maailmaan.

Olen todennut stressitilan olevan yksi suurimmista riskitekijöistä terveydelle ja hyvinvoinnille – varsinkin sen jatkuessa pidempään. Stressi todella altistaa monelle sairaudelle , aiheuttaa huonovointisuutta ja vaikuttaa negatiivisesti ihmissuhteisiin ja jopa kansantalouteenkin. Tämä teema on kiinnostanut minua suuresti ja olen etsinyt keinoja vaikuttaa siihen. Erityisesti minua on kiinnostunut luontaiset hoitomuodot tämän piinaavan vaivan taltuttamiseksi. Yksi näistä, löytöretkeni löydöistä on Brain Relief-hoito.

Olen perehtynyt moniin luontaisiin ja perinteisiin hoitomuotoihin, esimerkiksi vyöhyketerapiaan, hermoratahierontaan ja akupunktioon ennen Brain Relief-hoitoa. Nämä ovat suunnattoman hienoja tapoja tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia ja toimintakykyä. Miksi sitten kiinnostuin erityisesti Brain Relief -hoidosta?

Tässä hoitomuodossa juurikin suunnataan huomio stressin taltuttamiseen täsmäkeinoin hyödyntäen ikivanhoja tietoja ja uusimpia tutkimuksia. Hoitomuodosta on tehty napakka kokonaisuus yhdistettynä musiikin terapeuttisiin vaikutuksiin. Kun näin face-mainoksen koulutuksesta, tuli tunne, tämä on ehdottomasti päästävä kokemaan ja oppimaan. Koin, että nyt on käsillä jotakin ainutlaatuista ja merkitsevää, kiteytettyä osaamista. Hakeuduin siis koulutukseen suurin odotuksin ja motivoituneena oppimaan.

Miten kävi suhteessa koviin odotuksiin?

Kokemukseni Brain Relief-hoitajana ovat oleet todella merkitseviä. Jo ensimmäiset harjoitushoidot ällistyttivät, kun lapsihoidettavani nukahtivat heti hoidon alussa. Sama kokemus on jatkunut seuraavissakin BR-hoidoissa. Asiakkaat ovat hyvin usein nukahtaneet ja heitä on saanut ihan herätellä hoidon loputtua. Hyvin monet ovat sanoneet, että rentoutuminen on ollut syvempää kuin unen aikana. Olen kuullut kommentteja, että olo on kuin uudstisyntyneellä ja hoidon aikana vaipuu yhä syvempään euforiseen tilaan. Hyvin usein kuulen, että jalat ovat kevyet pidemmän aikaa hoidon jälkeen ja mieli on kirkastunut. Erityisesti pääkivut ovat monella lieventyneet tai helpottaneet kokonaan. Onneksi oksitosiinin tuotannon on tutkimuksissa Ruotsissa todettu aktivoituvan kosketuksesta, vaikka hoidettava nukahtaisikin.

Asiakaspalaute on hoitoa hoitajalle!

Olen saanut kuulla asiakkailtani paljon Brain Relief -hoidon hyvistä vaikutuksista. Ehkä kaikkein iloisin olen ollut kuullessani alakuloa kärsivän ihmisen elämänilon palanneen ja luovuuden puhjenneen kukkaan! Moni kovin kuormittunut asiakas on saanut hoidon jälkeen voimia ja tahtoa tehdä merkittäviä ja tarpeellisia ratkaisuja elämässään. Heillä on oman sydämen ääni vahvistunut ja ajatus selkiintynyt. Ihmeellistä on ollut myös kokemus, että hoitajana saan itsekin kokea samaa rauhaan laskeutumista hoidon aikana kuin asiakas.

Luonnollisesti Brain Relief -kehittäjät painottavat, että käsittelyllä ei edes pyritä minkään vaivan hoitamiseen vaan hoidon tavoitteena on saavuttaa asiakkaalle syvärentoutunut olo. Se onnistuukin ja se mitä kehossa tapahtuu sen jälkeen, on täysin yksilöllistä – ja monilla ihmeen omaista.

 

Kirjoittaja:

Leena Ylikoski
Tmi Hetken Taikaa, Kärsämäki
040 751 1420
[email protected]

Jaa kirjoitus:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.