Matkani Brain Relief kouluttajaksi

Kouluttajat Terhi, Jouko ja Anna

Suoritin kesällä 2019 Brain Relief koulutuksen Hämeenkyrössä Frantsilan idyllisessä koulutuskeskuksessa. Opettajinani toimivat upeat Jouko, Anna ja Terhi.  Ilmapiiri oli innostava, lempeä ja  mukaansatempaava. Vihdoinkin olin löytänyt hoitomuodon, joka toimisi juuri tämän päivän stressaantuneille, kuormittuneille, suorittajille, kiireessä eläville kanssa kulkijoille. Teinhän jo monenlaisia fyysisempiä hoitoja perinteisestä jäsenkorjauksesta shiatsuun, Brain relief tuli tarpeeseen.

Ensimmäisen askel 

Hoitamisen lisäksi minua jäi kiinnostamaan mahdollisuus kouluttautua Brain Relief -kouluttajaksi. Joukon aloittoiteesta olin tutustunut lähikunnan Miian kanssa. Teimme brain relief hoitovaihtareita ja kemiat synkkasivat heti, meillä oli hyvin pitkälle samanlaiset arvot elämässä, yhteisiä  ideoita ja unelmia alkoi syntymään. Molemmilla oli luonto ja ihmisen kokonaisvaltainen auttaminen lähellä sydäntä.

Aikalailla vuosi sitten lähdimme Miian kanssa junalla kohti Tamperetta perehtymään kouluttamisen saloihin. Ja kyllä, meitä jännitti, mutta ihanalla tavalla, tiedettiin että olemme menossa kohti uusia haasteita.  Tampereen koulutuskeskus oli pieni, tunnelmallinen kerrostaloatila lähellä rautatieasemaa.  Kurssilaiset olivat jo paikalla kun saavuimme ja tunnelma oli heti alkumetreiltä intoa ja iloa täynnä.

Pääsimme apuopettajina ohjaamaan ja tukemaan oppilaita uuden äärellä. Saimme myös Miian kanssa näyttää jalkojen hoitamisen ilman musiikkia ja musiikilla. Olihan se jännää, kainalot hikosi, sydän hakkasi, mutta suoriuduimme silti hymyssä suin.

Opettamista muutenkin

Olinhan itse jo hieman opettamisen saloihin päässyt perinteisen jäsenkorjauksen parissa. Perinteinen jäsenkorjaus on pitkä, yli kolmen vuoden kurssimuotoinen koulutus, paljon itsenäistä opiskelua harjoitushoitoja tehden. Koulutusviikonloput ovat hyvin intensiivisiä, vanhan kertausta ja uuden opettamista. Olin kahden muun opettajakokelaan kanssa vetänyt omaa kurssiryhmää.

Opettaminen on ollut minulle todella jännää, stressaavaa, jopa ahdistavaa. Liekkö taustalla epäonnistumisen pelko, riittämättömyyden tunne vai mikä. Itseään peilaa niin herkästi kokeneisiin ammattilaisiin, vahvoihin konkareihin. Hiljalleen kuitenkin usko ja varmuus omaan opettamiseenkin on alkanut löytymään, minä olen minä, riitän ja pärjään tällaisena kuin olen. Matkalla kohti opettajan roolia, olen saanut hurjasti varmuutta, positiivista energiaa ja voimaa Brain relief opettajilta ja opettajakokelailta.

Miia mukana aina, sydämessä

Tuli alkukevät ja korona, ovet sulkeutuivat. Oppiminen ja opettaminen joutui hetkeksi tauolle. Jatkoimme kuitenkin Miian kanssa unelmointia ja tehtiin suunnitelmia, niin Brain Relief -kurssien kuin luontoiltojenkin suhteen.

Elämä ei kuitenkaan mennyt meidän suunnitelmiemme mukaan tällä kertaa. Miian kunto hiipui, vaikka valo ja toivo ei. Keväällä Miia nukkui pois pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Miia jakoi ympärilleen valoa, iloa ja unelmiin uskomista. Hän ehti viimeisen parin vuoden aikana opiskella ja toteuttaa monta haavetta ja unelmaa. Älä koskaan luovuta, usko itseesi ja ole läsnä – sen Miia opetti minulle ja varmasti monelle muullekin. Vaikka emme ehtineet tuntea pitkään, jätti Miia sydämeeni jäljen. Jäljen, joka muistuttaa aitoudesta ja rakkaudesta. Sen mitä teet, tee sydämellä. Kiitos Miia, uskon että kuulet tämän, läheisyytesi on lähes käsinkosketeltavaa, etenkin silloin kun teen Brain relief hoitoja tai olen opettamassa.

Vihdoinkin kurssin pitoon

Loppukesästä vihdoinkin Ylivieskassa, kotipaikkakunnallani, päästiin kurssin pitoon, oppilaita tuli pohjoisesta asti. Oulussa kouluttava Mirva ja minä olimme apuopettajia ja Jouko hallinnoi kokonaisuutta ja otti päävetovastuun. Mirvan kanssa yhteys oli heti selvä – kuin olisimme aina tunteneet. Kurssilaisetkin olivat niin kannustavia, motivoituneita ja läsnä, että pelkokin pysyi vain perhosina mahanpohjassa.

Kurssipaikkana oli upea Asemapäälliköntalo. Tunnelma, energia ja into oppia ja opettaa oli täydellisesti kohdillaan kurssilla. Minulla oli kurssilla ”näytön paikka”. Kohti kouluttajan pätevyyttä täytyi näyttää opettamista ja ohjaamista eri tilanteissa. Näytin eri osioita opettamisesta ja ne meni hyvässä, lähes flow-tilassa. No, palautekin oli pelkkää plussaa, että rohkeasti siis totean, että onnistuin, JES!

Näytön vastaanotto – hienosäätöä

Kurssin jälkeen kaikki lähtivät intoa puhkuen kotiin suunnittelemaan kenelle kaikille haluavatkaan harjoitella syvärentouttavaa Brain relief hoitoa. Monella oli tarina kerrottavana jo kurssin aikana, miten halusi omia perheenjäseniä lapsista isovanhempiin hoitaa, antaa läheisyyttä, lohtua ja apua monenmoisiin oireisiin unettomuudesta levottomuuteen. Osalla oli jo suunnitelma tehdä Brain relief hoitoja työkseen, osalla oli yrityskin, mihin oli helppo ottaa tämä uusi hoitomuoto mukaan.

Kun opiskelija on harjoitellut hoitoja tarpeeksi ja kokee, että hoitaminen alkaa sujumaan, voi opiskelija tulla yksilöohjaukseen, näyttöön. Näytön aikana hoito käydään läpi kappale kerrallaan ja otteita hiotaan kohdilleen, niin oikean kohdan, voimakkuuden kuin tahdinkin suhteen. Kouluttajat saavat vielä lisäkoulutuksen näyttöjen vastaanottamiseen kuten minäkin sain Joukolta. Näyttötilanteita on minun kohdalleni siunaantunut tähän mennessä neljä. Näytöt ovat sujuneet lupsakasti, ihania oppilaita ohjaten ja tukien. Ideana ei siis ole hylätty/hyväksytty peukutus vaan kädestä pitäen tuki hioa oma hoito. Kaikille on saanut todistuksen juhlavasti antaa onnistuneesta näytöstä kiitollisin mielin tästä kaikesta.

 

 

Kirjoittaja:

Kaisu Niiranen
Luontaishoitola Kaisu Niiranen, Ylivieska
Brain Relief -hoitaja ja -kouluttaja

 

Jaa kirjoitus:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.